HÁZIREND

A vendégházba való belépéssel a Házirend életbe lép, azt a vendég magára nézve kötelezően elfogadja. 

A vendég a szálláshelyet és annak valamennyi részét (például, de nem kizárólagosan: fürdőszoba, mosdó, fürdődézsa, szauna, kert stb.) sajátfelelősségére veszi igénybe. 

Érkezés/távozás 
– Érkezés: A szálláshelyet 15.00 óra után lehet elfoglalni. Korábbi érkezésre egyeztetést követően kerülhet sor, előző napi foglaltság függvényében. 
– Távozás: A szálláshelyet a távozás napján 10.00 óráig el kell hagyni. Hosszabbítás és azok feltételei kizárólag egyeztetés alapján. 
– A kulcsok átadása a helyszínen történik. A kulcsokra különös tekintettel kell lenni, elvesztésük esetén a komplett zárcserét ki kell fizetni. 
– Kérjük kedves vendégeinket, hogy a házból való távozáskor az összes ablakot és ajtót zárják be. 
– Panasz, észrevétel esetén kérjük azt mihamarabb jelezzék felénk. Távozás után szállásadónak nem áll módjában reklamációt elfogadni. Elérhetőség: Petrovics Anna06305011662, info@tetomatra.hu  

Berendezés 
– A szálláshelyről bútorokat berendezési tárgyakat kivinni, áthelyezni nem megengedett, azok nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért a Vendég felel. 

Háziállatok 
– A szálláshelyre csupán kistestű háziállatot szabad bevinni. 

Biztonság  
– A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan tilos. 
– A vendég felelősséggel tartozik a szálláshely rendeltetésszerű használatáért. A vendég kizárólagos felelősséggel tartozik a nyílt (pl. bogrács, szalonnasütés) vagy zárt térben (pl. fürdődézsa) történő tűzgyújtásból eredő károkért. Tűzgyújtás esetén a vendég köteles a helyszínen tartózkodni, és a tüzet felügyelni, valamint köteles gondoskodni arról, hogy a tűz ne okozzon kárt sem a szálláshelyben, sem annak környezetében. 
– A szálláshelyre bevitt értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. 
– A szálláshely közvetlenül erdővel határos, a kertben megjelenhetnek erdei állatok, ezért kérjük, hogy szabadtéri étkezés, grillezés esetén az ételmaradékokat ne hagyják szabadon. 
– A szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, sérülések stb.). 

Parkolás  
– Az udvarban, illetve a ház előtt is biztosított. A Mátrában előfordulhatnak azonban olyan időjárási viszonyok, amikor autóval az udvarba a beállás nem, vagy csak nehezen lehetséges. Pl. hosszú esőzés (sár), vagy télen nagy mennyiségű hó leesésekor. A településen a házhoz közel 150-200 méter távolságban mindig található gépjárművel megközelíthető, parkolásra alkalmas terület.

Szauna és dézsafürdő
 
– A dézsafürdő és a szauna működési és használati útmutatója a vendég tájékoztatóban található. 
– Ezen berendezések csak saját felelősségre használhatók, személyi sérülés esetén a szállásadó nem vállal felelősséget. 
– Étel-ital fogyasztása a szaunában és a dézsában tilos és balesetveszélyes. 
– Amennyiben a dézsafürdő nincs használatban kérjük kedves vendégeinket, hogy fedjék le, illetve a szaunát használaton kívül ne fűtsék, az ajtó pedig legyen zárt állapotban.